Etusivulle

Uutiset

kesš 21, 2017

OY G.W. SOHLBERG AB ON MYYNYT DETECTION TECHNOLOGY OYJ:N JA GLASTON OYJ:N OSAKEOMISTUKSENSA


Oy G.W. Sohlberg Ab on myynyt kaikki Detection Technology Oyj:n ja Glaston Oyj:n osakkeensa.

Ahlstr√∂m Capital on ostanut noin 39% Detection Technology Oyj:n osakkeista sek√§ noin 18% Glaston Oyj:n osakkeista Oy G.W. Sohlberg Ab:lta (‚ÄĚGWS‚ÄĚ). Ahlstr√∂m Capitalista tuli kaupan my√∂t√§ molempien yhti√∂iden suurin osakkeenomistaja.

Ahlström Capitalin täysin omistamat tytäryhtiöt AC Invest Seven ja Eight BV ovat tänään, 21. kesäkuuta 2017, hankkineet GWS:n osakkeet Detection Technologysta ja Glastonista. Detection Technologyn osakkeiden myyntihinta oli 18,27 euroa osakkeelta, joka vastaa noin 11% preemiota suhteessa viimeisten 30 päivän volyymipainotettuun keskihintaan. Detection Technologyn osakkeiden myyntihinta oli yhteensä noin 95,1 miljoonaa euroa. Glastonin osakkeiden myyntihinta oli 0,44 euroa osakkeelta, joka vastaa noin 10 % preemiota suhteessa viimeisten 30 päivän volyymipainotettuun keskihintaan. Glastonin osakkeiden myyntihinta oli yhteensä noin 14,9 miljoonaa euroa.

Detection Technology on globaali röntgenkuvantamislaitteiden järjestelmien ja komponenttien toimittaja lääketieteen, turvallisuusalan sekä teollisuuden sovelluksiin. Yrityksen liikevaihto oli 76 miljoonaa euroa ja liikevoitto 15 miljoonaa euroa vuonna 2016. Yrityksellä on yli 200 aktiivista asiakasta 40 maassa. Detection Technology työllistää yli 400 henkilöä Suomessa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Yrityksen osakkeet on listattu Nasdaq First Northissa Suomessa.

Glaston on kansainvälinen lasinjalostusteknologian edelläkävijä ja lasinjalostuskoneiden elinkaariratkaisujen toimittaja. Yhtiö tarjoaa laajan ja edistyksellisen valikoiman lasinjalostuksen lämpökäsittelykoneita, huolto- ja päivityspalveluita, työkaluja sekä asiantuntijapalveluita. Vuonna 2016 Glastonin liikevaihto oli 107 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto oli 3 miljoonaa euroa. Yrityksellä on yli 400 työntekijää, josta useimmat ovat töissä Suomessa ja Kiinassa. Glastonin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä.

‚ÄúT√§m√§n kaupan my√∂t√§ Ahlstr√∂m Capitalin portfolio laajenee kahdella huipputeknologian yrityksell√§. Molemmilla yrityksill√§ on vahva johto ja yrityksist√§ l√∂ytyy kehittymispotentiaalia ja mahdollisuuksia kest√§v√§√§n arvonluontiin.‚ÄĚ sanoo Hans Sohlstr√∂m, Ahlstr√∂m Capitalin toimitusjohtaja.

‚ÄĚDetection Technology on asiakasl√§ht√∂isell√§ l√§hestymistavallaan jo useamman vuoden ajan kasvattanut liikevaihtoaan merkitt√§v√§sti. Uskomme ett√§ t√§m√§ my√∂nteinen kehitys jatkuu koska yritys keskittyy asiakaskohtaisiin kustannustehokkaisiin tuoteratkaisuihin ja joustavaan tuotantoon pit√§en samalla tuotantokustannukset kilpailukykyisell√§ tasolla. Glastonin teknologialla on johtava asema ja yhti√∂ voi elpyv√§ss√§ markkinatilanteessa hy√∂ty√§ kansainv√§lisest√§ myynti- ja palveluverkostostaan. Yhti√∂n kilpailukyky on parantunut viime vuosien aikana johdon tekemien toimien takia.‚ÄĚ, Hans Sohlstr√∂m kommentoi hankittuja yhti√∂it√§.

‚ÄúT√§m√§n kaupan my√∂t√§ Detection Technologyn ja Glastonin omistus pysyy Suomessa. Ahlstr√∂m Capital on kest√§v√§ll√§ pitk√§j√§nteisell√§ omistajuudella osoittanut kykyns√§ kehitt√§√§ yrityksist√§ alansa johtajia. Uskomme, ett√§ Ahlstr√∂m Capital on hyv√§ ja vastuullinen omistaja, josta kaikki osakkeenomistajat hy√∂tyv√§t‚ÄĚ, sanoo Andreas Tallberg, Oy G.W. Sohlberg Ab:n toimitusjohtaja sek√§ Detection Technologyn ett√§ Glastonin hallituksen puheenjohtaja.